Het dragen van een Pareo en/of Sarong is de ultieme trend deze zomer.

Hoe draag je een Pareo en/of Sarong?

Er zijn talloze opties mogelijk en de meest uitgebreide kledingstukken zijn te bedenken of te vinden wat je kan maken met een Pareo of Sarong, de meest voorkomende en voor de hand liggende is een rokje. Dit rokje is simpel te maken door de Pareo om je middel te slaan en aan elkaar te knopen maar om een leuker effect te creëren sla je de pareo 2 maal om, hierdoor krijg je in een extra hand omdraai een rokje wat je zo uit de winkel zou halen!

Als alternatief zou je de Pareo als een lange jurk kunnen dragen op 3 verschillende manieren zoals hieronder is weer gegeven, met een leuke accessorise maak je je outfit compleet. 

pareo rokje

Sarong Long Dress

Mode trend,

Steeds meer is de Pareo en/of Sarong op het strand en boulevards te zien als extra kleding stuk en is op deze manier een trend geworden. Vandaar dat het niet zo gek is dat de mode wereld hier op inhaakt en hier een mode trend van heeft gemaakt. Wat de Pareo en/of Sarong nou zo leuk en fashionable maakt is het gemak waarmee je de simpele strand doek in een jurkje of halter top kan veranderen en met een leuke accessoire erbij behoorlijk clasy van het strand kan aflopen de boulevard op.

Tegenwoordig zien we al vaker de pareo en/of Sarong ten tonele komen in combinatie met een jumpsuit, legging of een kort spijker jasje. De mogelijkheden zijn eindeloos, rest ons enkel de vraag hoe we er zo leuk mogelijk uit kunnen zien met een Pareo en/of Sarong.

Wist je dat?

Pareo is een verengelsing van het Tahitiaanse woord pāreu dat een soort omslagkledingstuk is. Oorspronkelijk verwijst het naar een vrouwenkledingstuk van de Cookeilanden en Tahiti. Als een man het draagt, heet het een maro, maar dan is het eigenlijk een lendendoek.  

In westerse landen wordt de pareo ook vaak als aanvulling op badkleding toegepast. Het is dan een pareo van een dunne - meer of minder doorzichtige - stof die wordt gedragen als mode-kledingstuk of ter bescherming tegen afkoeling of zonnebrand.

Pareo

 Topje of Halter Top

Een leuke top of halter maken is ook geen probleem.

Sla de Pareo om je middel heen en vouw deze kruislings verder boven je borsten langs, sla deze dan over elkaar heen en weer terug achter je rug.

Knoop de uiteinden aan elkaar en vouw de zijkanten iets uit elkaar om zo een leuk effect te creeeren.

Alternatief is om de uiteinden niet achter je rug vast te binden maar via je hals naar de achterkant van je nek te halen en daar vast te maken.

pareo rokje

Tijdloos

Tijdloos is altijd de simpele omslag methode, simpel maar toch elegant. 

Een andere methode is door 2 uiteinden in het midden aan elkaar te knopen waardoor je 2 openingen krijgt, hier steek je dan je armen door en viola. Als je dan aan de voorzijde ter hoogte van je middel ook een knoopje maakt of een leuke riem bind heb je een jurk waarin je gezien mag worden.

pareo rokje

pareo rokje

Tot Slot

Over het algemeen is een dunne en grote Pareo het makkelijkste om mee te werken, uiteraard is een matching Pareo bij je bikini het beste 😉 .
Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden zoals het filmpje hieronder laat zien maar met al deze voorbeelden staat niets je in de weg om jou plek op het strand of bij het zwembad in te nemen, toch?

Laat je vrienden dit lezen!